Čišćenje i održavanje poslovnog prostora, generalno čišćenje poslovnog prostora i pomoć u kući starim licima

Kućna nega za stara lica

Kućna nega i koliko je neophodna ova vrsta usluge, ko je sve pruža i na šta treba da obratimo pažnju.

Obzirom da su demografski trendovi jako nepovoljni i neumoljivo klize ka rizičnim granicama, pitanje kućne nege starijih osoba, ali i osoba kojima je zbog pojedinih bolesti ova vrsta usluge neophodna, postaje jako važno u normalnom funkcionisanju porodice u vremenima kada poslovi ne mogu da čekaju, a porodica bi trebalo da ipak bude na listi prioriteta.

Naime nepovoljni demografski trendovi se nastavljaju, samo je u 2018. godini prvi put u proteklih 120 godina u Srbiji bio manji broj živorođenih, nego u godinama nakon Prvog i Drugog balkanskog rata.

Srbija je zemlja u kojoj je prosečna starost populacije 43 godine, dok 33% čini populacija starija preko 65 godina života. Svi navedeni podaci idu u prilog potrebi kućne nege starih lica, ali se sa ovom potrebom i uslugom kućne nege kao takve pojavljuje i mnogo dodatnih pitanja u vezi sa samom uslugom, ko je sve može pružiti i kako da budemo maksimalno zaštićeni kao korisnici usluge.

Koliko god delovalo da je ovo lak izbor, naime nije tako, a razlog je izmedju ostalog i taj što u našoj zemlji postoji manjak lekara i medicinskih sestara, tako da su građani prinuđeni da uslugu kućne nege prepuste licima koja i nisu potpuno obučena za ovu vrstu posla.

Nije briga i nega o starim licima samo angažovati bilo koju osobu koja će u odredjenom vremenskom intervalu biti pored vaših roditelja, deki, baka, već ta osoba mora imati i odredjena znanja iz oblasti medicine kako bi na adekvatan način mogla da pruži uslugu kućne nege.

Agencija SIS family pruža uslugu kućne nege već dugi niz godina, i slobodno možemo da kažemo da smo u ovoj oblasti jedan od lidera, a to mesto smo zaslužili velikom posvećenosti naših zaposlenih i našeg osnivača. Prilikom ugovaranja usluge kućne nege starih lica ili lica koja imaju odredjene bolesti zbog kojih im je ovaj vid usluge neophodan, vodimo računa o svim detaljima i potrebama korisnika. 

Savet za sve koji su u potrazi za kućnom negom kao uslugom, jeste da vode računa kome poveravaju svoje najmilije, dobro da se raspitaju i da na precizan način ugovore sve detalje u vezi sa uslugom kućne nege. Jedino na taj način možete biti sigurni da će kućna nega kao takva biti realizovana na najkvalitetniji način.

Agencija za kućnu negu SIS Family Vam stoji na raspolaganju za sva dodatna pitanja u vezi sa ovom temom.

Categories: Blog

Main menu